Atlasbergen

Vi bestämde oss imorse för att följa med ett annat gäng från vår riad/hotell på en dagstur till Atlasbergen.

Vi började som vanligt morgonen med frukost på vår riad. Här ser man lite hur det ser ut där inne också. Väldigt mysigt och vad som vi tycker känns som marockanskt!

Sen bestämde vi oss alltså för att åka med till Atlasbergen.

På vägen dit stannade vi på en berbermarknad. Den här bilden är knäppt från en liten bro där vi stod och trängdes med ungefär 4000 berber och ett par andra turister som skulle in till marknaden. Fanns inte direkt något att köpa för turister, men var rätt intressant att se ändå!

När vi efter kringelkrokel-vägar uppför berget kom fram och började promenera sista biten gick det bra ett tag, tills jag blev yr och började må illa. Vet inte om det hade att göra med höjden eller att jag inte hade ätit sedan frukosten, eller kanske både och, men jag fick iallafall stanna när det var ca 4 min kvar till vattenfallet vi skulle se. Jennifer fortsatte upp och tog bilden. Som tur är var det inte fullt så mäktigt som det hade verkat på guiden.

Jag hade den här utsikten när jag satt och väntade så det var ju inte helt fy skam det heller.

Efter att ha kommit ner från berget käkade vi en väldigt blygsam tre-rätters lunch innan vi begav oss tillbaks till Marrakech.

Vi blev helt färdiga efter dagen, men tog oss iallafall ut för att leta reda på någonstans att äta och gärna få en öl också. Slutade med att vi gick på lyxhotell och kände oss bortkomna då vi inte är sådana finsmakare som de kanske var vana med. Men vi fick oss iallafall en öl =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *